Content

HAE VÄLITTÄJÄÄ

Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi RE/MAX-välittäjään. Hae välittäjää nimen, toimiston tai kaupungin perusteella.

HAE TOIMISTOA

Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi RE/MAX-toimistoon. Hae lähintä toimistoa nimen tai kaupungin perusteella.

OTA YHTEYTTÄ

RE/MAX Finland
Eteläranta 6
00130 Helsinki
puh. 020 753 4001
info@remax.fi

FacebookTwitter
  • slidebg1

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ KANNATTAA VALITA HUOLELLA

RE/MAX-välittäjällä on kokemusta työskentelystä erilaisissa markkinatilanteissa ja hän pystyy antamaan oikean arvion asunnostasi nykyisessä markkinatilanteessa. RE/MAX-välittäjäsi hoitaa puolestasi neuvottelut ammattitaidolla ja ohjaa sinut sujuvasti läpi hankalimpienkin kysymysten asuntokauppaan liittyen. Miksi yleensä käyttäisit kiinteistönvälittäjää? Alla kymmenen hyvää syytä.

1. Kiinteistönvälittäjä osaa hinnoitella asuntosi oikein. Kiinteistönvälittäjillä on käytössään yksityiskohtainen hintaseurantapalvelu, josta on nähtävissä lähes kaikkien myytyjen asuntojen toteutuneet myyntihinnat. Asuntosi hintaan vaikuttaa myös sen kunto. Ammattitaitoinen välittäjä osaa arvioida realistisesti asuntosi kunnon suhteessa muihin samalla alueella myytyihin asuntoihin.

2. Varmistat, että asuntosi kauppa menee kokonaisuudessaan oikein. RE/MAXin välittäjät ovat sitoutuneet noudattamaan Hyvää välitystapaa. He käyttävät mm. kuluttaja-asiamiehen hyväksymiä lomakkeita, jotka jo osaltaan varmistavat, että kauppa toteutuu lakien ja asetusten mukaisesti.

3. Kiinteistönvälittäjän selonottovelvollisuus myytävästä kohteesta ja tiedonantovelvollisuus ovat huomattavasti yksityistä asunnon myyjää laajempia. Asunnon ostajat luottavat kiinteistönvälittäjään, koska välittäjän on annettava myytävästä asunnosta paljon tarkempaa tietoa kuin yksityisen myyjän.

 

4. Kiinteistönvälittäjä valvoo asunnossasi tehtävän kosteusmittauksen tai kuntotarkastuksen. Hänellä on tiedonantovelvollisuus ostajaehdokkaille kaikista mittauksissa esiin tulleista seikoista.

5. Kiinteistönvälittäjä hoitaa tarjousneuvottelut puolestasi. Sinun tarvitsee vain joko hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Et joudu ikäviin hintavääntöihin suoraan ostajan kanssa, sillä välittäjä toimii suodattimena.

6. Sekä sinä että asuntosi ostaja olette kuluttajasuojan piirissä. Mahdolliset ristiriitatilanteet voidaan siis ratkaista esim. kuluttajariitalautakunnassa vähäisin kustannuksin. Yksityishenkilöiden välisissä kaupoissa ristiriitatilanteet ratkaistaan viime kädessä käräjäoikeudessa.

7. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä tietää, millaiset valokuvat asunnostasi tulee ottaa markkinointia varten. Tarvittaessa hän käyttää kuvaamiseen ammattivalokuvaajaa. Näin asunnostasi kiinnostuneet saavat jo ensi vaiheessa parempaa tietoa ja heidän kiinnostuksensa lisääntyy.

 

8. Suurin osa kuluttajista haluaa ostaa asunnon kiinteistönvälittäjältä turvallisuuden vuoksi. Välittäjät saavat pääsääntöisesti asunnosta selvästi paremman hinnan kuin saisit siitä myymällä itse. Myymällä itse et siis säästä välittäjän palkkion määrää, vaikka niin usein väitetään.

9. Sinun ei tarvitse itse esitellä omaa kotiasi kiinnostuneille ostajille. Ei ole mukavaa kuunnella omassa kodissaan, kun ostajaehdokkaat arvostelevat sisustusratkaisujasi ja yrittävät löytää kodistasi epäkohtia hinnan alentamiseksi.

10. Kiinteistönvälittäjä myy asuntoja ammatikseen. Hän on tavoitettavissa aina, kun ostajat haluavat lisätietoja.

Lähde: Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry

TÄRKEITÄ KYSYMYKSIÄ MAHDOLLISELLE KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄLLE:

1. Mihin hinta-arvio perustuu?

Välittäjä saattaa hinnoitella asuntosi aivan liian kalliiksi saadakseen toimeksiantosi. Suuret hintapyynnön pudotukset tekevät hallaa asuntosi myynnille ja paras myyntiaika menee ohi. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että asuntosi ei mene lainkaan kaupaksi ja joudut aloittamaan kaiken alusta toisen välittäjän kanssa. Saatuasi välittäjän hinta-arvion, pyydä nähtäväksesi tilastot toteutuneista myyntihinnoista ja ajankohtaisesta kilpailutilanteesta alueellasi. Vaadi uskottavat perustelut hinta-arviolle. Älä usko selkeästi liian suurta hinta-arviota, vaikka se hyvältä tuntuisikin.

2. Kuka valokuvaa asunnon markkinointia varten?

Hyvät kuvat herättävät ostajien kiinnostuksen ja varmistavat, ettei asuntosi jää paremmin kuvattujen kohteiden jalkoihin. Kännykkäkameralla otetut tai muuten heikkolaatuiset kuvat eivät houkuttele ostajia katsomaan asuntoasi. Tähtää siihen, että kuvat ottaa ammattikuvaaja tai varmista, että välittäjä osaa ottaa laadukkaita valokuvia. Voit esimerkiksi pyytää välittäjää näyttämään netistä kuvia hänen muista kohteistaan.

3. Ovatko asuntoni markkinointitekstit laadukkaita ja oikein kirjoitettuja?

Hyvä markkinointiteksti tuo esiin asuntosi ja asuinalueesi parhaat puolet ja kohdistaa asuntosi sopivalle yleisölle. Pahimmassa tapauksessa teksti voi sisältää asia, kirjoitus-, ja kielioppivirheitä, mikä luo huonon kuvan sekä asunnosta että välittäjästä.

 

Vaadi markkinointitekstit nähtäväksesi ja hyväksyttäväksesi ennen asuntosi markkinoinnin aloittamista (ja tarkista ne myös). Ammattimaisesti toimivat kiinteistönvälittäjät hyväksyttävät tekstit myyjällä kysymättäkin.

4. Miten ja milloin saan tietoa myynnin etenemisestä?

Toimeksiantajana sinun ei pitäisi joutua yhteydenpidon aktiiviseksi osapuoleksi. Välittäjän tulisi raportoida kaikista esittelyistä heti niiden jälkeen ja pitää sinut muutenkin jatkuvasti ajan tasalla myynnin edistymisestä. Sovi siis aina välittäjän kanssa yhteydenpitotavasta ja -välistä. Mieluiten kirjallisesti.

5. Ovatko välittäjän mahdollisesti mainitsemat valmiit ostajat oikeita ostajia?

Välittäjä voi toimeksiannon saamisen toivossa kertoa, että hänellä on asunnollesi valmiit ostajat. Valitettavan usein nämä ”ostajat” katoavat toimeksiantosopimuksen kirjoittamisen jälkeen. Eivät saaneet lainaa, löysivät toisen asunnon jne. Pahimmassa tapauksessa voit valita välittäjän ostajien takia, vaikka et häntä muuten valitsisikaan. Muista, että voit tehdä tällaisen välittäjän kanssa nk. nimi toimeksiannon. Tällaisella toimeksianto- sopimuksella välittäjä voi kaupata asuntoasi vain sopimukseen nimellä kirjatuille asiakkaille ja saada palkkion, jos joku heistä ostaa asuntosi. Ellei välittäjä tiedä tai halua kertoa ostajien nimiä, on se merkki siitä, että ostajia tuskin on olemassa.

 

6. Miten asuntoasi esitellään?

Hyvillä myyntikyvyillä varustettu kiinteistönvälittäjä pyrkii ilmoittelun johdosta yhteyttä ottaneen ostajan kanssa henkilökohtaiseen kontaktiin (yksityisesittelyyn) mahdollisimman pian, ettei ostajan kiinnostus ehtisi hiipua. Tämä on helpompaa, jos yleiset näytöt aloitetaan vasta, kun kiinnostuneiden olemassaolo on selvinnyt. Eli pienellä viiveellä markkinoinnin aloittamisesta. Suoraan yleisistä esittelyistä aloittaminen saattaa hyvinkin olla perusteltua, mutta pahimmillaan kysymys voi olla välittäjän toiveesta saada kävijöistä itselleen uusia myyjäasiakkaita. Selvitä välittäjän suunnitelma esittelyistä ensimmäisinä myyntiviikkoina sekä hänen toimintatapansa yhteydenottajien suhteen. Pyri löytämään välittäjä, joka perustelee toimintansa uskottavasti.

7. Ovatko lomakkeesi kuluttaja-asiamiehen hyväksymiä?

Joidenkin välittäjien käyttämät sopimuspohjat eivät suojaa asunnon myyjän oikeuksia. Luotettavia lomakkeita ovat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton määrittämät ja kuluttaja-asiamiehen hyväksymät lomakkeet. Pahimmassa tapauksessa et ymmärrä mihin sitoudut ja riitatilanteessa voit joutua huonoon asemaan. Vaadi, että välittäjä käyttää kuluttaja-asiamiehen hyväksymiä, ajantasaisia lomakkeita ja sopimusehtoja ja pyydä häntä osoittamaan se. Yksisivuisen toimeksiantosopimuksen pitäisi soittaa hälytyskelloja. Ellet vakuutu, pyydä paikalle toinen välittäjä.

Lähde: Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry

Valitsemalla RE/MAX-välittäjän sinä voit välttää monet virheet, joita muut asunnon myyjät tekevät. Myymme asuntosi nopeasti ja paremmalla hinnalla ja samalla sinä voit nauttia miellyttävästä kokemuksesta yksinkertaisesti vain siksi, että valitsit RE/MAX-välittäjän hoitamaan asuntosi myyntiäsi. Voit luottaa RE/MAX-välittäjäsi ammattitaitoon ja kokemukseen, hän hoitaa koko toimeksiannon alusta loppuun sinun parhaaksesi.

OTA YHTEYTTÄ

* Nimi:
Katuosoite:
* Postinumero:
Postitoimipaikka:
* Puhelinnumero:
* Sähköposti:
Viesti: