Content

HAE VÄLITTÄJÄÄ

Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi RE/MAX-välittäjään. Hae välittäjää nimen, toimiston tai kaupungin perusteella.

HAE TOIMISTOA

Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi RE/MAX-toimistoon. Hae lähintä toimistoa nimen tai kaupungin perusteella.

OTA YHTEYTTÄ

RE/MAX Finland
Eteläranta 6
00130 Helsinki
puh. 020 753 4001
info@remax.fi

FacebookTwitter

Markkinakatsaus, marraskuu

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva RE/MAX on julkaissut Suomen marraskuun markkinakatsauksensa.

Lokakuussa käytettyjen kerrostalojen kauppamäärät nousivat koko Suomessa lähes 2 % verrattuna vuoden 2015 lokakuuhun. Vanhojen kerrostalokaksioiden kauppoja tehtiin koko Suomessa lähes 5 % enemmän kuin lokakuussa 2015 - pääkaupunkiseudulla näiden kauppamäärät laskivat viime vuoteen verrattuna hieman yli -2 %. Omakotitalojen kauppamäärät laskivat koko Suomessa vajaa -5 %. Pääkaupunkiseudulla omakotitalokaupassa oli poikkeuksellisen vilkas lokakuu, kun kauppoja tehtiin 127 kpl, missä nousua lokakuuhun 2015 oli yli 28%.

RE/MAX-ketjun kasvu Suomessa jatkuu vahvana

RE/MAX-ketjun myynti kasvoi lokakuussa yli 10 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

”Myyntimme ja kauppamäärämme ovat kasvaneet joka kuukausi tänä vuonna ja hyvä vire näyttää jatkuvan ketjussamme. Asiakkaistamme yhdeksän kymmenestä suosittelisi RE/MAX-välittäjää tutuilleen – myös niistä, joiden asuntoa ei syystä tai toisesta ole myyty. Asiakkaamme arvostavat ammattitaitoista ja aktiivista sekä yrittäjämäistä otettamme välittäjiltämme”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.

Euroopan suurin kiinteistönvälittäjä, RE/MAX, on myös muualla Euroopassa kovassa kasvussa ja ketjun tavoite on saavuttaa 20.000 välittäjän rajapyykki vuoden 2017 alkupuolella. RE/MAX-ketjun maailmanlaajuinen kasvu jatkui vahvana ja ketju ylitti 110.000 kiinteistönvälittäjän rajapyykin lokakuussa.

Myyntiajat pääkaupunkiseudulla lyhenivät

Myyntiajat lyhenivät pääkaupunkiseudulla niin käytettyjen kerrostalohuoneistojen ja kaksioiden sekä omakotitalojen kaupoissa. Koko Suomessa käytettyjen kerrostalojen keskimääräiset myyntiajat olivat 3 päivää pidempiä kuin lokakuussa 2015. Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika lokakuussa oli koko Suomessa keskimäärin 76 päivää ja pääkaupunkiseudulla 58 päivää.

Koko Suomen tilastoissa käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajat säilyivät ennallaan, ollen keskimäärin 74 päivää. Kerrostalokaksioiden myyntiajat lyhenivät pääkaupunkiseudulla ollen lokakuussa keskimäärin 54 päivää, kun syyskuussa myyntiaika oli 63 päivää.

Omakotitalojen myyntiajat koko Suomessa lyhenivät lähes -10 % viime vuoden lokakuuhun verrattuna, ollen 120 päivää keskimäärin. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen myyntiajat lyhenivät viime vuoden lokakuuhun verrattuna, ollen keskimäärin 99 päivää. Voimakkaimmat myyntiaikojen laskut nähtiin omakotitalojen osalta Lappeenrannassa ( -40 %) ja Turussa ( -50%) verrattuna lokakuuhun 2015. Tampereella (87 päivää) ja Turussa (95 päivää) omakotitalojen kauppa kävi nopeasti verrattuna vuoden 2015 keskimääräisiin myyntiaikoihin, jotka olivat Tampereella 105 ja Turussa 126 päivää

Kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousussa Suomessa

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa yli 3 % verrattuna vuoden 2015 lokakuuhun. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli noin 2780 €/m2 ja pääkaupunkiseudulla noin 4240 €/m2. Neliöhinnat nousivat tasaisesti +3% niin pääkaupunkiseudulla, Tampereella kuin Turussakin.

Käytetyissä kerrostalokaksioissa neliöhinnat nousivat Suomessa noin 1 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Nousua kerrostalokaksioiden neliöhinnoissa oli pääkaupunkiseudulla (3%) ja Tampereella (7%).

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja

Pasi Aalto | Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.