Content

HAE VÄLITTÄJÄÄ

Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi RE/MAX-välittäjään. Hae välittäjää nimen, toimiston tai kaupungin perusteella.

HAE TOIMISTOA

Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi RE/MAX-toimistoon. Hae lähintä toimistoa nimen tai kaupungin perusteella.

OTA YHTEYTTÄ

RE/MAX Finland
Eteläranta 6
00130 Helsinki
puh. 020 753 4001
info@remax.fi

FacebookTwitter

Markkinakatsaus, syyskuu

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva RE/MAX on julkaissut Suomen syyskuun markkinakatsauksensa.

Käytettyjen kerrostalojen kauppamäärät nousivat koko Suomessa reilu 10 % verrattuna vuoden 2015 elokuuhun. Pääkaupunkiseudulla nousua oli lähes 12 %. Vanhojen kerrostalokaksioiden kauppoja tehtiin elokuussa koko Suomessa lähes 13 % enemmän – ja pääkaupunkiseudulla lähes 17 % enemmän – kuin vuoden 2015 vastaavana ajankohtana. Käytettyjen omakotitalojen kauppamäärät sen sijaan laskivat koko Suomessa ja pääkaupunkisudulla noin 7 %.

”Asuntorahoituksen ehdot ovat kohdillaan, asuntojen hinnat ovat meillä kehittyneet moniin verrokkimaihinkin nähden maltillisesti ja kuluttajien luottamus omaan talouteen ja työpaikan säilymiseen on nyt kohtuullisella tasolla. Oman asunnon hankintaan ohjaa meillä myös jatkuva vuokrien nousu ja sopivien vuokra-asuntojen puute etenkin muuttovoittoisissa kasvukeskuksissa", kertoo KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila asuntokaupan tilannetta tukevista tekijöistä.

RE/MAX-ketjun kasvu Suomessa jatkuu vahvana

RE/MAX-ketjun kauppamäärät kasvoivat elokuussa 47% viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

”Koko alkuvuoden ja kesän jatkunut hyvä vire näyttää jatkuvan ketjussamme. Nyt kun asuntomarkkina näyttää myöskin piristymisen merkkejä, näkyy se myös meillä poikkeuksellisen hyvinä tuloksina. Hyvät myyntitulokset näkyvät varsinkin asiakkaidemme hyötynä ja siitä kertoo myös se, että 9 / 10 asiakkaistamme suosittelisi RE/MAX-välittäjää tutuilleen. Uskomme, että hyvä vire jatkuu myös syksyllä.”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja, Pasi Aalto.

Myyntiajat lyhenivät

Käytettyjen kerrostalojen keskimääräiset myyntiajat koko Suomessa lyhenivät 5 % verrattuna vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat lyhenivät elokuusta 2015 puolitoista prosenttia. Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika elokuussa oli koko Suomessa keskimäärin 76 päivää ja pääkaupunkiseudulla 63 päivää.

Käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajan lyhenivät koko Suomessa reilun prosentin verrattuna elokuuhun 2015. Kerrostalokaksioiden myyntiajat lyhenivät pääkaupunkiseudulla hieman yli 6 % sekä mm Lahdessa noin 4 %. Myyntiajat elokuussa pitenivät Lappeenrannassa 15 %, Turussa ja Tampereella noin 13% ja Jyväskylässä lähes 7 %.

Omakotitalojen myyntiajat koko Suomessa pitenivät hieman yli 3 % viime vuoden elokuuhun verrattuna. Myyntiajat omakotitaloissa lyhenivät Lappeenrannassa lähes 4 %, Jyväskylässä lähes 37 % ja Lahdessa taas lähes 42 %. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen myyntiajat pitenivät reilu 15 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Omakotitalojen keskimääräinen myyntiaika oli koko Suomessa 126 päivää ja pääkaupunkiseudulla 113 päivää.

Neliöhinnat myöskin reilussa nousussa

Käytettyjen kerrostalojen neliöhinnat nousivat koko Suomessa lähes 6 % verrattuna vuoden 2015 elokuuhun. Neliöhinnat nousivat myös pääkaupunkiseudulla, Lappeenrannassa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä, ja laskivat Lahdessa.

Käytetyissä kerrostalokaksioissa neliöhinnat nousivat reilu 4 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Nousua kerrostalokaksioiden neliöhinnoissa oli myös pääkaupunkiseudulla, Lappeenrannassa, Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Laskua neliöhinnoissa oli Lahdessa.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja

Pasi Aalto | Toimitusjohtaja | RE/MAX Suomi

+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi | www.remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 6 800 toimiston ja yli 100 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.