RE/MAXin huhtikuun markkinakatsaus: Voimakas positiivinen muutos asuntokaupassa tammi-maaliskuussa

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin maaliskuussa Suomessa lähes 5% enemmän kuin maaliskuussa 2016. Kauppamäärän nousu käytetyissä kerrostalohuoneistoissa on erittäin voimakas, kun verrataan maaliskuun kauppoja tammikuun kauppamäärään, johon verrattuna kasvua on yli 33% koko Suomen luvuissa. 

Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppamäärä nousi tammikuuhun vuoteen verrattuna yli 40 %. Kerrostalohuoneistojen kaupassa vahvoja kasvulukuja tammi-maaliskuu -vertailussa nähtiin mm. Espoossa (+58%), Tampereella (+29%), Turussa (+37%), Jyväskylässä (+70%) ja Oulussa (+57%). Omakotitalojen kauppoja Suomessa tehtiin maaliskuussa 1075 kpl, jossa on lähes 39% kasvu tammikuun kauppamäärään verrattuna. Vahvaa kasvua omakotitalokaupassa nähtiin tammi-maaliskuun vertailussa myös mm. Espoossa (+50%), Tampereella (+29%), Jyväskylässä (+44%) ja Lappeenrannassa (+83%).

RE/MAX-ketjun kauppamäärät kasvoivat maaliskuussa 27 % vuoteen 2016 verrattuna. Ketjun myynti kasvoi yli 23 % vuodesta 2016. Ketjun kasvu on jatkunut jo kymmenen vuotta Suomessa. RE/MAX on tehnyt alkuvuonna 23% enemmän kauppoja kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana”, kertoo RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Myyntiaikojen ennustettavuus on parantanut asunnonvaihtajien asemaa

Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika maaliskuussa oli koko Suomessa keskimäärin 72 päivää ja pääkaupunkiseudulla 60 päivää, mitkä ovat lähes samat kuin vuoden 2016 myyntiaikojen keskiarvo. Myyntiajat käytettyjen kerrostalohuoneistojen osalta lyhenivät Vantaan, Tampereen, Turun, Lahden, Jyväskylän ja Oulun alueilla.

Myyntiaikojen vaihtelut kuukausitason vertailussa näyttäisivät, ainakin suuremmissa kaupungeissa, tasaantuneen, jolloin vanhan asunnon myyntiajan arvioiminen on helpottunut, mikä on parantanut oleellisesti asunnonvaihtajien tilannetta.

Kerrostaloasuntojen neliöhinnat hienoisessa nousussa Suomessa

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa lähes 6% verrattuna vuoden 2016 maaliskuun tasoon. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli maaliskuussa noin 2817 €/m2 ja pääkaupunkiseudulla noin 4290 €/m2. Käytetyissä kerrostalo 2h-huoneistoissa neliöhinnat nousivat Suomessa yli 5 % vuoden 2016 maaliskuuhun verrattuna. Kerrostalokaksion neliöhinta oli Suomessa maaliskuussa 2708 €/m2. ja pääkaupunkiseudulla 4205 €/m2.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi

Pekka Ronkainen, Kehitysjohtaja, RE/MAX Suomi
+358 50 3800 050 | pekka.ronkainen@remax.fi

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on yli 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

RE/MAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa noin 7 300 toimiston ja yli 111 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.


Markkinakatsaus


Alueelliset kaaviot


Tietoa meistä


Faktat pikana