Asunto ulkomailta tai muutto Suomeen?
REMAX kansainvälistää Suomen asuntomarkkinaa vauhdilla

Kansainvälinen asuntokauppa tulossa osaksi normaalia asuntomarkkinaa

”RE/MAX kansainvälistää Suomen asuntokauppaa vauhdilla,” toteaa RE/MAX Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto. ”Meillä on viime kuukausien aikana huomattavasti lisääntynyt Koti Ulkomailta -artikkeliemme lataukset ja suomalaisten asiakkaiden yhteydenotot kauttamme eri puolille maailmaa. Samalla Suomessa välitettävänämme oleviin asuntoihin on löytynyt ostajia kansainvälisten global.remax.com -sivujemme kautta. Olemme onnistuneet löytämään juuri myyntiin tulleissa kohteissa lyhyessä ajassa ostajia Suomeen paluumuuttoa tekevistä ja Suomeen töihin muuttavista perheistä. Usein näissä kohteissa on taustalla kuukausien myyntiaika pelkästään kotimarkkinoilla toimivan välitysliikkeen listoilla,” jatkaa Pasi Aalto.

Käytettyjen asuntojen kauppaa tehtiin hyvässä vireessä syyskuussa

Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin Suomessa syyskuussa noin 2500, mikä vastaa tämän vuoden kuukausikeskiarvoa käytettyjen kerrostalojen kaupassa. Verrattuna 2017 syyskuun tasoon kauppoja tehtiin 300 kauppaa vähemmän. Kauppamäärän laskua tapahtui myös rivitalohuoneistojen kaupassa. Kauppamäärä rivitalohuoneistoissa oli syyskuussa noin 1200 kauppaa, mikä on noin 100 kauppaa vähemmän kuin syyskuussa 2017. Omakotitalokauppoja välitettiin Suomessa syyskuussa reilut 1200 kauppaa, kun vuotta aiemmin kauppamäärä oli hieman vajaa 1300 kauppaa. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen, rivitalohuoneistojen ja omakotitalojen välittäjäkaupoissa liikkui syyskuussa velattomina kauppahintoina noin 0,9 Mrd. Euroa, mikä on samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

Pääkaupunkiseudun kokonaiskauppamäärä käytetyissä kerrostalohuoneistoissa oli syyskuussa noin 900 kpl, mikä on noin 100 kauppaa vähemmän kuin syyskuussa 2017. Kauppamäärän laskut nähtiin Helsingissä (-13 %), Espoossa (-12 %) ja Vantaalla (-3 %) verrattuna syyskuun 2017 kauppamääriin. Käytetyissä rivitalohuoneistoissa pääkaupunkiseudulla välitettiin noin 250 huoneistoa, mikä on alle 20 kauppaa vähemmän kuin syyskuussa 2017. Omakotitaloja välitettiin pääkaupunkiseudulla syyskuussa reilut 100 kauppaa, joka on täsmälleen samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Välittäjäkaupoissa (käytetyt kt, rt ja okt) liikkui velattomina kauppahintoina pääkaupunkiseudulla noin 0,35 Mrd. Euroa, mikä on noin 11% vähemmän kuin vuotta aiemmin syyskuussa.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika syyskuussa oli koko Suomessa keskimäärin 76 päivää ja pääkaupunkiseudulla 61 päivää. Käytettyjen rivitalohuoneistojen myyntiajat olivat Suomessa keskimäärin 99 päivää ja pääkaupunkiseudulla 76 päivää.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnan keskiarvo oli syyskuussa välitetyissä kaupoissa Suomessa 2944 €/m2, jossa on noin 1% nousua vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan. Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalo- huoneistoissa oli pääkaupunkiseudulla 4528 €/m2 (0,5% nousua syyskuusta 2017), Helsingissä 5090 €/m2 (-1% laskua), Espoossa 3927 €/m2 (10 % nousua) ja Vantaalla 3028 €/m2 (4 % nousua).

Asuntokauppa jäänyt hieman viime vuoden tasosta kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana

Tammi-syyskuussa 2018 asuntokauppoja välitettiin käytetyistä kt, rt ja okt kohteista noin 44.000, mikä on noin 1300 kauppaa vähemmän kuin vuoden 2017 vastaavana ajankohtana. Kerrostalokaupoissa laskua oli tuona ajankohtana noin 1100 kauppa, rivitalohuoneistoissa noin 200 ja omakotitaloissa noin 40 kauppaa vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana käytettyjen kerrostalohuoneistojen, rivitalohuoneistojen ja omakotitalojen välittäjäkaupoissa on liikkunut velattomina kauppahintoina yhteensä noin 7,9 Mrd. euroa, kun 2017 samaan aikaan ne olivat yhteensä noin 8,0 Mrd. euroa.

RE/MAX-ketjun kansainvälisyydestä hyötyvät asiakkaamme

”RE/MAX on ainoa aidosti kansainvälinen kiinteistönvälitysketju Suomessa, joka mahdollistaa toimivat yhteydet eri puolille maailmaa. Tälläkin hetkellä Suomesta on 50 välitysalan ammattilaista RE/MAXin kansainvälisessä valmennuksessa Amsterdamissa. Vahva erikoisosaaminen yhdistettynä tehokkaaseen markkinointiin ja välittäjien yrittäjähenkisyyteen tuottavat hyvää tulosta asiakkaillemme ja välittäjillemme,” kertoo toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu / REMAX Suomi

 

Lisätietoja

Pekka Ronkainen, Kehitysjohtaja, KTM, LKV, AKA, RE/MAX Suomi +358 50 3800 050 | pekka.ronkainen@remax.fi

Pasi Aalto, Toimitusjohtaja, RE/MAX Suomi +358 400 322 232 | pasi.aalto@remax.fi

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on lähes 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.

REMAX toimii globaalisti 45 vuoden kokemuksella 100 maassa yli 7500 toimiston ja yli 123 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 12 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.