Kuinka saada asunnosta paras mahdollinen hinta?

Realistisen hintapyynnön vaikutus toteutuvaan kauppahintaan ja myyntiaikaan; asunnon hintapyynnöllä on iso merkitys sekä toteutuvaan asunnon myyntihintaan sekä myyntiaikaan. Kaaviossa on asia kuvattu tarkemmin.

  1. Asunnon oikea markkinahinta – mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna.
  2. Asunnon omistajan toiveet korkeammasta myyntihinnasta – korkea hintapyynti.
  3. Markkinoiden kiinnostus on korkeimmillaan silloin, kun asunto tulee myyntiin ja kiinnostus heikkenee 2-4 viikon kuluttua.
  4. Kun kohde ”happanee” ostajien parissa, markkinapsykologia laskee asunnosta toteutuvaa myyntihintaa.
  5. Hinnanalennukset ovat välttämättömiä, jotta saadaan taas ostajien huomio.
  6. Laskettu hinta vastaa lopullista asunnon myyntihintaa.
  7. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, ylihinnoitelluilla asunnoilla on tapana, että ne myydään halvemmalla kuin silloin kun ne on hinnoiteltu lähemmäs oikeaa markkinahintaa – jolloin ne näyttävät houkuttelevammilta ostajille.

Myyntiajan vaikutus toteutuvaan myyntihintaan

Asunnon hinnoittelu kannattaa asettaa mahdollisimman lähelle realistista toteutuvaa myyntihintaa. Epärealistisen kova hintapyyntö voi aiheuttaa sen, että asunnosta toteutuva myyntihinta on huomattavasti alhaisempi – ja myyntiaika pitenee. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen asunnon myynnissä helpottaa realistisen hinnan asettamista ja välittäjä on apuna neuvottelemassa asunnosta paras mahdollinen hinta. Parhaan hinnan varmistamiseksi välillä on yhteistyökumppaneidemme palvelut arvokkaita – niin remontoinnissa, siivouksessa kuin stailauksessakin.

Kuvauksen merkitys myynnin onnistumisessa: valmistautumisohje asunnon valokuvaukseen

Asunnon markkinoinnissa käytetyillä valokuvilla on suuri merkitys siinä, minkälaisen kuvan ostajat asunnosta saavat. Enemmässä määrin asiakkaat haluavat tutustua asuntoon jo ennakkoon ja he tulevat esittelyyn, mikäli asunto tosissaan kiinnostaa. Hyvät kuvat saavat potentiaaliset ostajat liikkeelle.

Miten valmistaudut asunnon valokuvaukseen?

Omistajan läsnäolo näytöillä

Asunnon omistaja tietää asunnosta usein eniten. Ostajat kuitenkin vierastavat omistajan asunnon myyntiä itse – moni ostajaehdokas ei ole valmis tuolloin asunnosta tekemään tarjousta ja siten myöskään myynnistä ei saada täyttä potentiaalia. Välittäjän myydessä asuntoa, omistajan on hyvä pysyä esittelyistä poissa ja antaa välittäjän tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti.

 

Haluatko ammattilaisen arvion asuntosi hinnasta? Pyydä ilmainen hinta-arvio asunnostasi alla olevalla lomakkella.

TIESITKÖ?
RE/MAXin tuoreimmassa Asiakaskyselyssä asiakastyytyväisyys oli (asteikolla 4-10) kiitettävä 9.
TIESITKÖ?
RE/MAXin tuoreimmassa Asiakaskyselyssä 9/10:stä oli valmis suosittelemaan RE/MAX-välittäjää.
TIESITKÖ?
RE/MAXin myyntiajat ovat Suomen kokonaismarkkinaa keskim. 15-20% lyhyemmät.
Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu, Tutka-palvelu, RE/MAX Suomi